• Ώρα απόφασης – Επιλογή Ευθύνης
   
  Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες
  Φίλες  και φίλοι
  Στα τριάντα και πλέον χρόνια της πορείας μου στα κοινά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αγωνίσθηκα κι έθεσα όλες μου τις δυνάμεις στην υπηρεσία ενός και μόνο σκοπού. Να δω επιτέλους τον αγαπημένο μας τόπο και τους ανθρώπους του να πηγαίνουν μπροστά και να ευημερούν. Για το λόγο αυτό, κατά καιρούς δόθηκαν  κρίσιμες «μάχες» από την θέση της Αντιπολίτευσης στον στίβο του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι μόνο. Κάθε μάχη και κάθε αγώνας όλα αυτά τα χρόνια διακρίθηκε από καθαρό πολιτικό λόγο κι εντιμότητα, ενώ είχε πάντα ως γνώμονα την αλήθεια και την υπεράσπιση των  συμφερόντων  του τόπου μας.
   
  Για λόγους που όλοι γνωρίζετε, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πλέον στο Δήμο μας στην εκπνοή της δημοτικής τετραετίας δεν μας επιτρέπει ν’ αδιαφορούμε ή να εφησυχάζουμε. Ότι μας πληγώνει, μας θυμώνει και μας αδικεί,  πρέπει ν’ αλλάξει. Πρέπει να μπει φραγμός πλέον, στην συνεχή αποδυνάμωση και υποβάθμιση του Δήμου μας. Κι αυτή η αλλαγή είναι υπόθεση όλων μας. Η Τήνος δεν έχει άλλα περιθώρια αναβολών και χαμένων ευκαιριών.
   
  Ακούγοντας προσεκτικά τη φωνή της ίδιας της κοινωνίας και των πολιτών της, η συνείδησή μου υποδεικνύει την συνέχιση αυτού του αγώνα. Στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές του Οκτώβρη, ως επικεφαλής του Συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης» θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Τήνου.
  Η απόφαση αυτή, ελήφθη με πλήρη επίγνωση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας, αλλά και με ισχυρή θέληση αντιμετώπισής τους. Για το λόγο αυτό, μια συγκροτημένη και ικανότατη ομάδα συμπολιτών μας αναλαμβάνει ενεργό δράση, έχοντας κοινές αρχές και αξίες  και ρεαλιστικές προτάσεις. Στέκεται  μακριά και πάνω από σκοπιμότητες  ή κομματικές τοποθετήσεις. Την διακρίνει η ενότητα δυνάμεων, η στοχοθεσία και η αποφασιστικότητα. Οι αρχές  μας άλλωστε είναι ξεκάθαρες:
   
  Σεβασμός στο Δημότη
  • Ανοικτός διάλογος με την κοινωνία για κάθε μικρό ή μεγάλο ζήτημα
  • Σύνταξη ενός νέου, σύγχρονου και ρεαλιστικού σχεδίου ανάπτυξης και αναβάθμισης του Δήμου μας.
  • Δημιουργία ενός Δήμου με «ανθρώπινο πρόσωπο», έτοιμου ν’ αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση
   
  Αγαπητοί φίλοι και φίλες
  Η επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης με την ψήφο σας στον συνδυασμό «Επιλογή Ευθύνης», θα σημάνει την έναρξη ενός νέου και παραγωγικού κύκλου για το Δήμο μας. Η ώρα για την απόφαση του κάθε ενός ξεχωριστά είναι πολύτιμη και σημαντική. Είναι το χρονικό σημείο και η πολιτική συγκυρία που μπορεί ν’ αλλάξει  την πορεία των πραγμάτων και να δώσει την νέα ευκαιρία, το νέο ξεκίνημα. Τα προβλήματα του τόπου μας απαιτούν υπεύθυνη κι αποτελεσματική διαχείριση. Χρειάζονται μια δυνατή «ανάσα» δημιουργικότητας, προκειμένου να προχωρήσουμε πολλά βήματα μπροστά. Η ανάπτυξη, η ποιότητα ζωής, οι υποδομές, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η διαχείριση της καθημερινότητας δεν αντιμετωπίζονται επιτυχώς με «ευχολόγια» και ανούσια λόγια. Είναι «Επιλογή Ευθύνης» να ανατεθούν σε δυναμικά χέρια κι ανθρώπους που μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των δημοτών αλλά και των καιρών που διανύουμε.
   
  Σας ευχαριστώ
  Παναγιώτης Κροντηράς
  Υποψήφιος Δήμαρχος Τήνου
  Επικεφαλής του Συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης»

 • Ο Παναγιώτης Κροντηράς γιος του Βασίλη και της Ειρήνης, επιχειρηματίας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κτικάδο της Τήνου.Στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εισέρχεται πριν από 34 χρόνια, ως πρόεδρος της τότε Κοινότητας Κτικάδου Τήνου, επιτελώντας πλούσιο και δημιουργικό έργο για δύο συνεχείς τετραετίας.

  Η αγάπη του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση επιβεβαιώνεται μέσα από την εκλογή του στον επιτυχόντα συνδυασμό του Καποδιστριακού Δήμου Εξωμβούργου Τήνου, με τον Νικηφόρο Δελασούδα να εκλέγεται Δήμαρχος και εκεινος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και Γραμματέας της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) του Νομού στην διάρκεια της ίδιας θητείας.

  Στις Δημοτικές Εκλογές του 2002 ως επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΞΩΜΒΟΥΡΓΟ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ», εκλέγεται Δήμαρχος για την τετραετία 2003-2006 στον Δήμο Εξωμβούργου Τήνου, ενώ το 2006 ως επικεφαλής του ίδιου Συνδυασμού εκλέγεται και πάλι Δήμαρχος την τετραετία 2007-2010 στον Δήμο Εξωμβούργου.

  Με την εφαρμογή του νόμου Καλλικράτη, που ολόκληρη η Τήνος γίνεται πια ένας Δήμος, το έτος 2010, ως επικεφαλής του Συνδυασμού «Τήνος – Τολμάμε μαζί», εκλέγεται για την δημοτική θητεία 2011-31/8/2014, ο πρώτος Δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Τήνου, ενώ στη θητεία 1/9/2014-31/8/2019 στελεχώνει επάξια την θέση του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου.

  Παράλληλα για τρείς συνεχείς τετραετίες εκλέγεται επκπρόσωπος στην Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Κυκλάδων, συμμετέχει σε όλα τα Συνέδρια της Κ.Ε.Δ.Ε, είναι ταυτόχρονα μέλος στην Νομαρχιακή Επιτροπή Τουρισμού, εκπροσωπεί τον Δήμο στο 1ο Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου – Τήνου και στον Σύνδεσμο Νησιωτιικών Δήμων και Κοινοτήτων, ενώ στο παρελθόν ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας Κοινότήτων Τήνου εισάγει νέες αντιλήψεις στον τομέα της καθαριότητες των χωριών μας.

  Ακόμη εκλέχθηκε και είχε επιτυχή δράση ως:

  Πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινοτήτων για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Τήνου συμμετέχοντας με την ιδιότητα του αυτή και εκπροσωπώντας μαζί με άλλους φορείς την Τήνο στις τουριστικές εκθέσεις ΠΑΝΟΡΑΜΑ και ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ της Δ.Ε.Θ κι όχι μόνο.

  Πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιχείρησης Σφαγείου-Ελαιοτριβείου νήσου Τήνου. Τακτικό μέλος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Άνδρου Τήνου. Τακτικό μέλος του Π.Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου (2006-2010) Τακτικό μέλος της επιτροπής Πολιτικής Συνοχής και Ανάπτυξης της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (2011-2014). Τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου (2011-2014).

  Με παρούσα κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για την νέα δημοτική θητεία, ηγείται του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης » και διεκδικεί με αξιώσεις την εντολή για την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου Τήνου.

  Με τρείς γιους τελειόφοιτους Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και με σπουδές ο ίδιος στο Ελληνικό Ανοικτό πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, διακρίνεται για το πολιτικό του ήθος, για την εργατικότητά του και το δημιουργικό του έργο.

  Ως ενεργός πολίτης της Τήνου οραματίζεται την Τήνο ως ένα ιδανικό τόπο. Τόπο να ζεις. Στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές τέθηκε επικεφαλής της παράταξης " Ενωμένοι για το νησί" και ο Τηνιακός λαός με υψηλό ποσοστό τον κατέταξε στην τιμητική θέση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.